Kostpolitik

Vi har en kostpolitik med ingen kage, slik og lign. 
Alle børn skal hver dag møde med en sund og nærende madpakke og drikkedunk med vand. 

Børn, som danser og rører sig meget i løbet af dagen, skal have god, sund mad med i madpakken – og rigeligt af den – for de skal bruge brændstof til en lang skoledag. Kroppen restituerer bedre og musklerne opbygges, når kroppen får god og sund næring - alt sammen noget der er med til at skabe stærke og sunde dansere. I madpakken kan der fx være: Rugbrød, groft brød, sundt pålæg, grønt og frugt. Hurtigmad som pizza og pølsehorn skal IKKE i madpakken – heller ikke, hvis de er hjemmebagte og grove. Det kan være rigtig svært at se, om en pizza er lødig eller ej, og for at der ikke opstår tvivl og gråzoner, beder vi jer undgå sådanne ting i madpakken.

Drikkedunk
Alle børn skal medbringe en drikkedunk hver dag. Drikkedunken skal indeholde vand, og eleven kan tilmeldes skolens mælkeordning. Saft, juice, sodavand og smoothies er IKKE tilladte. De indeholder sukker i høje mængder, og igen undgår vi diskussioner om sunde eller usunde juicer ved helt at undgå dem. I madpakken må gerne være syrnede mælkeprodukter med mysli uden tilsat sukker, groft knækbrød og neutrale nødder og tørret frugt. Men det er vigtigt at pointere, at det skal være som et lille supplement til en i øvrigt god og sund og grov madpakke. Det er således ikke tilladt at medbringe slik, kiks, chips, mælkesnitter eller frugtyoghurt.

Fødselsdage
Når et barn har fødselsdag, må han eller hun gerne medbringe lidt sødt at dele ud i klassen. Det kan være kage eller slik i små mængder, men også gerne grove boller, grøntsagsfad eller frugtspyd. Der er ikke kageordninger på Balletskolen, men er der en særlig lejlighed, kan en elev aftale med klasselæreren, at han eller hun medbringer en kage.

Tilbage...